Gezonde school

Gezonde leerlingen presteren beter!

 

Op het Tender College wordt gewerkt volgens de, door het Voedingscentrum opgestelde richtlijnen van de ‘Gezondere Kantines’. De school heeft een omgeving waar gezond eten gemakkelijk is en steeds gemakkelijker wordt. In de kantine van het Tender College wordt gezond eten aangeboden middels een broodje van de week, soep van de week, yoghurt en fruit. Het is van groot belang dat het aanbod en de uitstraling zowel in de kantine als in de automaten gezond is omdat het op deze manier aantrekkelijk voor de leerlingen wordt om een bewuste voedingskeuze te maken. De leerlingen van het Tender College krijgen les over gezond eten, het maken van bewuste keuzes en beweging. In de vrije tijd kunnen de leerlingen de aangeboden lesstof in de praktijk brengen, waardoor theorie en praktijk elkaar ontmoeten.

 Hoe gezond is het Tender College op dit moment?

  • De werkgroep ‘Gezonde school’ bestaat uit de coördinatoren: Mevr. Karemaker en Mevr. Peetom. Daarnaast bestaat de werkgroep ook uit 4 docenten: Mevr. van Honk, Mevr. Paulisse, Dhr. Qadiri, Dhr. Hoïng en één lid van het MT: Dhr. Stoffels.
  • De werkgroep heeft een beleidsplan geschreven om de gezonde leefstijl van leerlingen en docenten te bevorderen. Dit beleidsplan is tot stand gekomen in samenwerking met de GGD en is gericht op het behalen van het vignet Gezonde School en de Gouden kantineschaal. Inmiddels in de gouden schaal in september 2018 door de wethouder mevr. Van Steijn uitgereikt. 
  • Op het schoolplein zijn voetbaldoelen geplaatst ter bevordering van de beweging. In de zomervakantie worden de aula en het schoolplein verbouwd, waardoor er bewegingsmogelijkheden voor leerlingen zullen zijn, denkende aan: tafeltennistafel, voetbaltafel en basketbalpaal.
  • Verder zijn wij een rookvrije school.
  • Alle schooldagen worden er in de aula gezonde producten in de verkoop aangeboden, klaargemaakt in eigen keuken met verse producten (soms uit eigen tuin).
  • Gekoeld tapwater wordt ter beschikking gesteld , waar leerlingen de gehele dag door gebruik van kunnen maken.
  • Iedere week levert Rick Beentjes uit Heemskerk fruit aan dat gratis aan de leerlingen weggegeven mag worden.
  • We nemen deel aan het project iRun2Bfit. Hier nemen leerlingen en docenten deel aan. Dit project wordt afgesloten met de Grachtenloop in Haarlem.
  • Er wordt in de onderbouw gewerkt met de methode Krachtvoer, deze lessen zijn weggezet in het rooster onder de naam gezonde leefstijl en keren wekelijks terug.

Nieuwsbrieven (archief):

Brief ouders ontbijt

Brief voor ouders verkoop aula

Brief ouders iRun2Bfit loopschema

Brief ouderavond iRun2Bfit

De missie van het Tender College is:
“Tender College, onderwijs met hart voor de leerling”
Kernwaarden:
“Veiligheid, respect, verantwoordelijkheid”